Songbird FX Birdcord PD

Power to usb!

Merknieuws 31-01-2023 09:22

Batterijen en stroomadapters zorgen op de vervelendste momenten voor hoofdpijnproblemen. Songbird FX kan met hun usb voedingskabels voor de oplossing zorgen.

Wij hadden nog nooit van het Oostenrijkse Songbird FX gehoord maar zij maken razend handige voedingsoplossingen voor apparaten die op externe adapters of batterijen werken. Batterijen gaan leeg en adapters gaan kapot of je vergeet ze mee te nemen. In zo’n geval kun je met de Birdcord PD kabels (en een PD powerbank) voor stroom zorgen. Dit zijn verloopkabels met aan de ene kant een usb-c connector en aan de andere kant een standaard dc plug zoals je die op pedalen en veel apparaten als synths tegenkomt. De usb kant sluit je aan op een PD powerbank, de andere kant op het apparaat dat je wilt gebruiken. Nu worden er verschillende voltages gebruikt en daarom zijn er 4 verschillende Birdcord PD’s  verkrijgbaar, voor spanningen van 9, 12, 15 of 20 Volt. De powerbank ziet welke kabel aangesloten is en zorgt vervolgens voor het juiste voltage. Dit werkt enkel met de nieuwe generatie PD (Power Delivery) snelladende powerbanks en kan daarmee tot 3 Ampere en 27 tot 60 Watt leveren, ook genoeg voor een kleine versterker. De Birdcord PD kabels kosten € 18,99 per stuk. Ze zijn alleen online verkrijgbaar.

Songbird FX maakt al langer de ‘normale’ Birdcord kabels (eveneens € 18,99) die met standaard usb voedingen werken maar minder ampère’s leveren. Verder verkopen ze pinadpters en polariteitsomkeerders.

Meer informatie

 

 

zoeken
zoeken