Arturia pakt uit: MiniFreak, MiniLab, MiniFuse, Augmented Piano

En als extra de MiniFreak V software

Merknieuws 06-12-2022 11:12

Arturia presenteerde in een klap vier producten, de MiniFreak synth, de MiniLab 3 usb midicontroller, de MiniFuse 4 audio-interface en de Augmented Grand Piano. Bovendien is er nu ook de software-emulatie van de MiniFreak, de MiniFreak V.

We nemen de producten een voor een kort door.

De nieuwe synth, de MiniFreak (€ 649,-) heeft 37 slim keys met velocity en aftertouch en twee sound engines.

De MiniLab 3 usb midicontroller (€ 119,-) heeft 4 faders, 8 draaiknoppen en 8 triggerpads.


Meer mini krijg in de vorm van de MiniFuse 4 (€ 239,-), een 4in/4out bus-powered usb-c audio interface met 2 mic preamps en twee extra line inputs.

Augmented Grand Piano (€ 99,-) is een plugin met twee layers en sample-based klanken. Dat zijn uiteraard pianoklanken maar dankzij de diverse en vaak onconventionele speeltechnieken en talloze synth-opties als filters, envelopes, veel modulatiemogelijkheden, morphing en effecten.

MiniFreak V
Enkele maanden na het verschijnen van de MiniFreak verrast Arturia vriend en vijand met de MiniFreak V, een 'een op een' software emulatie van de hardware; 6 stemmen, SEM-filter, sequencer en plenty modulatie.

Ideaal denken we dan, je kunt die sound voor een relatief bescheiden bedrag als plugin in huis halen. Maar nee! De pluginversie is vooralsnog alleen - gratis - beschikbaar voor bezitters van de hardware MiniFreak. 

Importeur Arturia: Pro Media Connect

 

 

zoeken
zoeken