SSL 12

Ruimer bemeten

Merknieuws 05-12-2022 08:59

Na de eerdere 2 en 2+ usb interfaces pakt SSL het groter aan met de nieuwe SSL 12. Meer inputs, Adat aansluiting en een ingebouwde talkback, het is het vlaggenschip onder SSL’s audio interfaces.

De SSL heeft een vergelijkbaar design als de 2 in/2 uit SSL 2 en 2+, maar de 4 in/4 out SSL 12 heeft 4 mic pre-amps en evenzoveel gebalanceerde outputs, plus 2 instrument inputs aan de voorzijde. Maar daarmee stopt het niet want achterop zit een Adat input. Daarop kun je bijvoorbeeld een externe meerkanaals Adat preamp module aansluiten voor 8 extra inputs. Op die manier kom je dus aan de 12 van het typenummer. De interface heeft verder midi in en out, plus twee hoofdtelefoon aansluitingen met elk een eigen volumeregelaar en keuze uit 3 impedanties.

De 4 inputs op het apparaat zelf zijn voorzien van een low-cut filter , de impedantieschakelaar van de 2+ is verdwenen. De 4 inputs hebben een ‘ legacy’ knop die de sound van de SSL 4000 serie mixers emuleert. Via de 360 degrees software utility kun je de drie knoppen naast de volumeknop toewijzen aan mute, mono en talkback.

Binnenin doen 32 bit converters hun werk bij een maximale samplerate van 192kHz.

Er hoort ook een softwarebundel bij met:

SSL Vocalstrip 2 & Drumstrip
K Multimedia Amplitube 5 SE
Celemony Melodyne Essential
Native Instruments Hybrid Keys & Komplete Start
Ableton Live 11 Lite
AAS Session Bundle
1.5 GB Loopcloud Samples

 

De SSL 12 kost 499 euro

meer informatie

zoeken
zoeken