Behringer Dual-Phase

Kopie van de Ueberphaser

Merknieuws 09-11-2022 10:06

Als het om phasers gaat is er natuurlijk de EH Small Stone, maar het echte werk is/was de Mu-Tron Bi-Phase. Behringer introduceert hun kopie onder de naam Dual-Phase

Het was de laatste maanden opvallend stil bij Behringer, maar nu is er weer nieuws en deze keer geen aankondiging of preview maar een effectpedaal dat - in elk geval in de VS - ook echt verkrijgbaar is. De Dual-Phase is Behringers versie van de legendarische Mu-Tron Bi-Phase, een phaser die de muziek van de jaren 70 diepgaand gekleurd heeft. Pink Floyd, Prince, Kraftwerk, Lee Perry, Stevie Wonder, Smashing Pumpkins, Frank Zappa en talloze anderen gebruikten de Bi-Phase.

De met twee 6-voudige phaser-circuits uitgeruste Dual-Phase werkkte met een optische cel voor extra dynamiek en een feedback loop voor meer kleuring. Behringer gebruikt hetzelfde systeem inclusief de twee lfo's met rate en depth regelaars voor beide kanalen. Behalve stereo in/uit heeft ie een cv input waarmee je lfo 1 snelheid en de sweep van kanaal 1 en/of 2 kunt sturen enje kunt de twee kanalen parallel of serieel gebruiken.

In tegenstelling tot het origineel - tabletop unit met losse footswitch unit - is de Behringer een geïntegreerde voetpedaal dat met een externe 9-12 volt voeding werkt.

Een originele Mu-Tron kost je gauw 2000 dollar,, maar de Behringer gaat voor 160 euro over de toonbank.

meer informatie

 

zoeken
zoeken