Roland SPD-SX PRO

Drumpad wordt volwassen

Merknieuws 21-09-2022 08:13

Al lang geleden zette Roland met de SPD de standaard voor drumpad controllers. Deze klassieker werd steeds verbeterd en nu is er een zeer uitgebreide en uitgekiende Pro-versie

De Roland SPD-SX PRO is een doorontwikkeling van de SPD-SX, maar wel met enkele belangrijke verbeteringen en uitbreidingen.

Er zijn nog steeds 9 triggerpads maar die zijn nu van - programmeerbaar - gekleurd licht voorzien. Ook het grotere display - 4,3 inch - valt direct op, samen met de functietoetsen en een grote data entry knop met lichtkrans zorgt het voor een comfortabele bediening. Je kunt acht mono of 4 stereo externe triggers/pads aansluiten en er is een speciale hihat input. Behalve een stereo output krijg je vier individuele ouputs, allemaal gebalanceerd uitgevoerd. De pads van de SX Pro hebben een hogere gevoeligheid, zorgen voor betere triggering en hebben toch minder last van overspraak.

Binnenin zit 32Gb geheugen met daarin 200 kits opgebouwd uit 1550 samples. Editing van kits en importeren en bewerken van samples (16 bit, 48kHz) kan via een speciale app voor Windows en macOS. Voor bewerking van de sounds heb je 4 effectslot met keuze uit 53 effecten en een sidechain optie. Uiteraard is er een metronoom maar ook een sequencer met 16 stappen. Hiermee kun je je performances opnemen en die opname weer toewijzen aan een pad. Omschakelen van kits kan zelfs zonder onderbrekingen. Via midi ontvangt en verstuurt de SX-Pro triggers, via usb wordt behalve midi ook audio verstuurd.

De Roland SPD is dus echt volwassen geworden met de SPD-SX PRO, perfect als aanvulling op een akoestische kit, als controller voor percussie tijdens optredens of gecombineerd met hihat en kick triggerpedalen als zelfstandige drumkit. De prijs bedraagt € 1199,-

Meer informatie

 

 

zoeken
zoeken