Intech Knot

Midi interface zonder computer

Merknieuws 19-09-2022 08:06

Met een usb midi interface heb je alles om vanuit je daw en met midi controllers midi apparaten aan te sturen, maar zodra je wilt jammen of live wilt spelen, wordt het lastiger. Wat als je geen zin hebt om een laptop mee te slepen?

Intech heeft met de Knot een mooie oplossing voor de momenten dat je geen computer of laptop wilt/kunt gebruiken maar toch je midi apparaten wilt aansturen met een usb controller.

De Knot is namelijk een standalone usb host. je sluit je usb controller aan op de usb connector en de midi data komt vervolgen uit de midi output. Die midi out gebruikt net als de midi in een trs minijack connector, maar Intech is zo slim geweest om die met een schakelaar omschakelbaar te maken tussen de trs A (o.a. Korg, IK Multimedia) en trs B (o.a. Arturia, Novation) systemen. Er is ook een usb-c aansluiting maar die wordt enkel gebruikt voor updates, Knot functioneert dus helaas niet als midi interface voor je computer.

De firmware is overigens 'Open Source' dus het staat iedereen vrij om zelf de functionaliteit aan te passen. Omdat de Knot een host is heeft ie voeding nodig en daarvoor zijn veel mogelijkheden. Zo kun je de usb-c aansluiting gebruiken of een standaard 9 Volt voeding of de lader van je mobieltje. Het apparaat past zich automatisch aan de polariteit aan dus vrijwel elke voeding werkt.

Je kunt Knot vooraf bestellen voor 89 dollar, de normale prijs bedraagt 119 dollar. Intech belooft dat ie dan voor kerstmis geleverd wordt.

meer informatie

zoeken
zoeken