Antelope Audio Edge Note

Kleinmembraan modeling microfoon

Merknieuws 02-08-2022 08:23

Edge Note is een modeling condensatormicrofoon die de klank van 13 klassieke microfoons levert en dat alles voor een zeer lage prijs.

Nu zijn er meer modeling microfoons, o.m. grootmebraantypes van Antelope zelf, maar de Antelope Audio Edge Note is een kleinmembraan type - een 'pijpje' of 'pencil' - wat op zich al uniek is en de adviesprijs van 150 euro (300 voor een stereoset) is schokkend laag.

De zwarte Edge Note bevat een kleinmembraan back- elektret kapsel dat levels tot 146dB spl aan kan met een signaal/ruis verhouding van 69dB. Er is een driestanden pad-switch en een 75/115 hz low-passfilter. De mic werkt met elke preamp en in combinatie met de bijbehorende software op een Antelope Synergy Core interface of een plugin op je computer kun je in realtime de klank van 13 befaamde microfoons emuleren. Je kunt de Edge Note natuurlijk ook gewoon 'puur' gebruiken.

Dankzij het kleine formaat is de Edge Note overal optimaal te plaatsen - je krijgt er een shock mount bij- en hij is geschikt voor talloze instrumenten en opnamesituaties.

Nu ben je natuurlijk benieuwd naar welke vintage microfoons geëmuleerd kunnen worden, maar om juridische redenen gebruikt Antelope niet de originele aanduidingen. We herkennen op de afbeeldingeenl B&K 4006, diverse Neumann KM's, Sennheiser, MKH-40, MD-211 en MD-441, Shure SM57 en SM7B, Schoeps CMC 6, Rode NT55 en AKG D112. Een fraaie collectie!

meer informatie

 

 

zoeken
zoeken