Robkoo R1

Blaassynthesizer controller

Merknieuws 18-07-2022 08:23

Speel je saxofoon, klarinet, dwarsfluit of een aanverwant instrument? Dan kun je ook een synthesizer bespelen dankzij deze nieuwe elektronische wind controller met ingebouwde sounds

Sinds Akai de EWI en EVI in 1986 op de markt bracht kunnen ook blazers meedoen in de elektronische muziek. Akai maakt nog steeds de EWI (Electronic Wind Instrument) en ook Yamaha (WX en YDS) en Roland (Aerophone) maken sinds jaar en dag elektronische blaasinstrumenten waarmee je meestal ook externe apparaten (via midi, al dan niet draadloos) of computers (via bluetooth) kunt bespelen.

Het Chinese bedrijf RobKoo is een nieuwe naam op dit gebied. Hun R1 kan als sax/klarinet of - met een ander mondstuk - als dwarsfluit worden bespeeld. De vingerzetting voor de aanslag- en drukgevoelige kleppen is instelbaar via een app, de basisinstellingen bedien je op de controller zelf. Verder is er een 3-D bewegingssensorsensor waarmee je zaken als pitchbend of vibrato kunt sturen. De ingebouwde sound engine is gebaseerd op samples afkomstig van bekende samplelibrary makers als Kong Audio, Impact Soundworks en Soundmagic.

Alle noten en controllers worden ook via bluetooth en usb als mididata verstuurd. De R1 heeft aansluitingen voor een hoofdtelefoon en audio uit via jacks.

De ingebouwde Ledstrip zorgt voor een soort lichtshow die je via de app kunt besturen.

Met de ingebouwde accu gaat de 4-octaafs controller/synthesizer 10 uur mee (zonder verlichting), hij weegt 450 gram en meet 67x4x5 centimeter.

De Robkoo R1 zal dit jaar in Europa te koop zijn voor een prijs rond de 500 dollar.

meer informatie

 

 

 

zoeken
zoeken