Strymon V2

next Gen effectpedalen

Merknieuws 04-07-2022 07:52

Gitaarpedalen worden steeds veelzijdiger, niet alleen gitaristen maar ook keyboardspelers en studioproducers werken er graag mee. Daarom heeft het bekende merk Strymon zijn pedalen met extra voorzieningen uitgebreid.

De lijn tussen studio- en podiumeffecten is de laatste jaren steeds vager geworden. Regelmatig zie je een rijtje gitaarpedalen opduiken in (home)studios. Op het gebied van effecten zien we interessante en vaak vernieuwende pedalen die zich heel muzikaal laten inzetten. Bij imitaties van vintage analoge effecten worden grote stappen gezet, maar er komen ook steeds meer digitale fxprocessors met allerlei unieke mogelijkheden. Het zijn soms eerder minicomputers dan 'stompboxes'. In het aankomende nummer 252 van Interface vind je een uitgebreid verhaal over effectpedalen in de studio.

Omdat veel pedalen toch vooral voor gitaristen on-stage ontworpen zijn laten ze zich soms wat lastig gebruiken in de studio. Strymon - een van de belangrijke merken uit de generatie vernieuwende en trendsettende pedaalfabrikanten - heeft van diverse effecten uit hun collectie nu Next Generation-versies uitgebracht.

Het gaat om Blue Sky (reverb), Flint (tremolo/reverb), El Capistan (tape echo), Lex (leslie) , Deco (tape saturation/doubletracker) en Dig (digital delay), allemaal digitale effecten met een nieuwe ARM dsp-chip voor extra rekenkracht. Ze hebben behalve trs midi in (incl. midiclock ondersteuning) ook een usb-c connector voor updates en midibesturing - bijvoorbeeld om de knoppen te automatiseren vanuit je daw. Er wordt gewerkt aan software om een complete serie pedalen vanuit je computer tot in detail te kunnen bedienen. Met 300 ingebouwde geheugenplaatsen is er plenty ruimte voor je eigen effectinstellingen. De nieuwe Strymons zijn ook voorzien van omschakelbare mono/stereo inputs en een analoge JFET input front end voor een betere sound en meer dynamiek. De V2-uitvoeringen hebben verder extra effectalgoritmes gekregen en meer knoppen; 6 draaiknoppen en twee switches.

Alle V2 effecten kosten tussen de 400 en 430 euro per stuk.

meer informatie

 

zoeken
zoeken