Yamaha introduceert een geheel vernieuwde Revstar serie

Lichtgewicht racegitaren

Merknieuws 23-06-2022 16:06

Yamaha presenteert een geheel vernieuwde serie Revstar gitaren. Oorspronkelijk in 2015 verschenen, hadden de Revstar's in naam en uiterlijk al een dikke knipoog naar Yamaha’s caféracer motoren. Dat is gebleven, maar de nieuwe Revstars komen in drie prijscategoriën en zijn licht van gewicht. Bekijk de info en demovideo's in dit artikel! En lees een review over twee van deze gitaren, de RSS20 en de RSP02T in Gitarist 2377, augustus 2022!De nieuwe modellen hebben allemaal een body met klankkamers om het gewicht omlaag te brengen en de resonantie te verhogen. Er zijn drie lijnen: de in Japan gemaakte Professional (RSP), de
meer betaalbare Standard (RSS) en de meestbetaalbare Element (RSE).


Een Revstar body met klankkamers en koolstof versteving van body en hals

De Professional en Standard zijn voorzien van koolstof verstevigingen en hebben vernieuwde elekronica in de vorm van een vijfwegschakelaar voor zowel normale als uit-fase sounds van de humbuckers of P-90’s. Daarnaast krijg je een passieve boost als je de toonregelaar uittrekt.
De Element lijn heeft alleen humbuckermodellen met een driestandenschakelaar en de top is van mahonie in plaats van esdoorn. In plaats van de boost vind je hier een hi-pass filter zoals ook op de oorspronkelijke modellen was te vinden.
Daarnaast hebben alle modellen een nieuw, slanker halsprofiel, een nieuwe reeks op de racerij geïnspireerde afwerkingen en zien we de eerste linkshandige modellen in de geschiedenis van de serie.

Luister naar Chris Buck die de Revstar Professional RSP02T bespeelt:

"De nieuwe Revstar-serie verfijnt het caféraceridee met verbeterde bespeelbaarheid, veelzijdigheid en klank, voor gitaristen die geïnteresseerd zijn in een klassieke stijl met moderne upgrades", aldus Dave Miner, Product Marketing Manager for Electric Guitars, Yamaha Guitar Group. 

Meer info: europe.yamaha.com

zoeken
zoeken