Taylor introduceert Koa modellen in 700 serie

Grand Auditorium en Grand Concert

Merknieuws 23-06-2022 16:06

Taylors 700 serie akoestische gitaren bestond uit modellen met palissander zij- en achterkant en een sparren top. Nu is heeft Andy Powers twee Koamodellen toegevoegd, de Grand Auditorium 724ce en de iets kleinere Grand Concert 722ce. Info en demovideo in dit artikel!

Koa & Taylor Guitars
Koa is een Hawaïaanse houtsoort die wordt gewardeerd om zijn mooie uiterlijk. Daarnaast is het redelijk schaars, omdat er streng op de kap wordt toegezien. Door de jaren heen is het in golven meer en minder populair geweest onder gitaarbouwers en gitaristen, ook door aspecten als beschikbaarheid en prijs.
Bob Taylor bouwde in 1980 zijn eerste koa gitaar en introduceerde de Taylor Koa Serie drie jaar later. Deze serie is sinds 2007 weer beschikbaar en bestaat uit zeer luxe gitaar met hoogglans afwerking. De nieuwe 700-serie koa modellen onderscheiden zich hiervan met een heel natuurlijk uiterlijk.


Taylor 724ce Koa

700 Serie Koa
Zowel de top, het achterblad als de zijkant van de nieuwe Grand Auditorium 724ce en Grand Concert 722ce zijn uit koa opgetrokken en afgewerkt met een heel dun laagje matte lak. Daarbij hebben deze gitaren een nieuw bracingpatroon van het achterblad, dat minder demping geeft. Hierdoor hebben de gitaren veel punch en een levendige klank.
Het bovenblad is voorzien van Taylors V-class bracing. Het organische uiterlijk dat de gitaren hebben door de matte afwerking wordt versterkt door de natuurlijke materialen die zijn gebruikt, zoals een binding van palissander en een esdoorn slagplaat.


Taylor 722ce Koa

Andere specificaties zijn:

  • mahonie hals
  • ebben toets
  • ES2 versterkingssysteem
  • bronzen Taylor stemmechanieken

De 700 koa serie gitaren worden geleverd in een Taylor Deluxe Hardshell koffer.

Meer info: taylorguitars.com

zoeken
zoeken