Focusrite lanceert met de Vocaster gebruikersvriendelijke interfaces voor podcasts

Audio-interface en complete kits voor podcasters

Merknieuws 21-06-2022 07:49

Wie geen podcast maakt doet niet meer mee lijkt het wel. Focusrite maakt het instappen - of upgraden - lekker eenvoudig met hun nieuwe Vocaster serie. Alles wat je nodig hebt als 'content creator'!

Niets irritanter dan een podcast met slechte audio; vervorming, ruis, slechte verstaanbaarheid, zorgen er voor dat je minder mensen bereikt dan de bedoeling is. Je wilt je echter op de inhoud concentreren en niet steeds met technische dingen bezig zijn of met een schuin oog op meters en ledjes letten.

Daarom wilde Focusrite hun Vocaster 1 en 2 interfaces zo gebruiksvriendelijk mogelijk maken. Wat dacht je van autogain voor de aangesloten microfoons, of vier 'enhance'- opties voor een betere verstaanbaarheid?

Er is meer, bijvoorbeeld een mute knop waarmee je inputs snel kunt dichtzetten in geval van hoestbuien of woedeuitbarstingen. Verder kun je audioclips in de loopback integreren, net als gesprekken via telefoon of messaging apps. In de Vocaster Hub mixer regel je moeiteloos je levels en wat er precies te horen is in je output. Focusrite is natuurlijk een topnaam op gebied van studioapparatuur en audio interfaces, dus over de geluidskwaliteit hoef je je totaal geen zorgen te maken.

De Vocaster One en Two zijn beide kleine en lichte usb-c bus powered interfaces voorzien van jack hoofdtelefoonaansluiting, mini-jack line out, camera output en phone input, die met macOS, Windows en iOS werken.

Vocaster One (€ 244,-) heeft een xlr mic input met fantoomvoeding.

De Vocaster Two (€ 366,-) heeft twee mic inputs, twee koptelefoonaansluitingen en bluetooth 5.0 voor draadloze verbinding met telefoon of tablet.

Bij de Vocasters krijg je een softwarebundel met Hindenburg Lite en 6 maanden lang gebruik van Hindenburg Pro podcasting software, 3 maanden SquadCast Pro en 6 maandenlang kun je Acast Influencer en Amplify Studio Premium daw gebruiken.

De Vocasters zijn ook leverbaar in een bundel met alle andere hardware die je nodig hebt .

Vocaster One Studio (€ 366,-) bevat behalve de Vocaster One een Vocaster DM1 dynamische microfoon met clip, HP60v hoofdtelefoon en een 3m lange xlr kabel.

Vocaster Two Studio (€ 610,-) bevat behalve de Vocaster One een Vocaster DM14v dynamische microfoon, HP60v hoofdtelefoon en een 3m lange xlr kabel.

Meer informatie vind je op de site van distributeur Algam Benelux.

En in onderstaande marketingvideo van Focusrite.

 

zoeken
zoeken