Universal Audio komt met nieuwe pedalen

Elk met de simulatie van een specifieke versterker

Merknieuws 24-05-2022 20:05

Universal Audie verraste vorig jaar met de introductie van drie effectpedalen voor gitaristen, de Starlight Echo station, Golder Reverbarator en Astra Modulation Machine. Nu komt het Amerikaanse studiomerk met drie nieuwe pedalen. En al zitten ze in dezelfde behuizing, dit keer zijn het geen effecten, maar versterkersimulaties van een Fender Tweed, Blackface en Vox AC30.

De drie nieuwe pedalen hebben dezelfde layout als de vorig jaar uitgebrachte effectpedalen, dus met zes regelaars, drie tuimelschakelaars en twee voetschakelaars. Ook de aansluitingen zijn gelijk: stereo jack in- en uitgangen, voeding en usb-c. Met een voetschakelaar zet je het pedaal aan en een tweede schakelaar selecteert een opgeslagen preset. Elk pedaal heeft bluetooth aan boord zodat je eenvoudig verbinding kan maken met de UAFX app voor extra instellingen van onder andere bypass modus.

Woodrow '55 Intrument AmplifierDe Woodrow heeft de versterkerregelaars voor instrument en microfoon volume en tone. Verder kan je room reverb en boost toevoegen en is er een regelaar voor outputvolume.
Met de schakelaars kan je de speakers en boosttype kiezen.

 

Dream '65 Reverb Amp

Het Dream pedaal bevat de simulatie van een blackface Fender Deluxe Reverb. Hier heb je regelaars voor volume, reverb, bass en treble. Daarnaast is ook hier een boost en uitgangsvolume. Als boost kan je kiezen voor een gewone boost of de klank van een gemodificeerde versterker (Overdrive Special of SRV mod). 
Met de alt-schakelaar kan je de regelaars voor de tremolo bedienen (speed en intensity) en met een andere tuimelschakelaar kies je het speakertype.

 

Ruby Top Boost Amplifier

Ruby heeft versterkerregelaars voor volume, cut, bass en treble en ook hier zien we boost en output. Bij de boost kan je kiezen uit het topboostkanaal met EP-III preamp boost, topboostkanaal met treblebooster of het vibratokanaal met clean boost. 
Ook hier de keuze uit drie speakers en met de alt-schakelaar kan je room (reverb) en vibrato (speed en intensity) bedienen.

Meer info vind je op de site van Universal Audio.

 

zoeken
zoeken