Walrus Audio Badwater

Alles-in-één baspedaal van Walrus Audio

Merknieuws 17-05-2022 11:15

Zoek jij een eq, drive en compressiepedaal in een stompbox? De Badwater van Walrus Audio kan in ieder geval heel veel.

De Badwater is het eerste product van Walrus Audio dat specifiek is gemaakt voor de bas en er is al wat jaartjes aan gewerkt. Het pedaal is een uitgebreide voorversterker die is voorzien van een opto-compressor, drive, vierbands-eq, volume en een DI-uitgang.


De Opto-Compressor staat in principe altijd aan maar je kunt met de sustain-knop de hoeveelheid compressie bepalen. De Drive kun je inschakelen met de Drive-knop om vervolgens met de Voice-schakelaar te kiezen uit drie types drive. Met de Blend-knop kun je je schone signaal mengen met de drive voor een klein randje of helemaal smerig. Daarnaast is er nog een level-knop voor de hoeveelheid drive die je wilt toevoegen.



Met de vierbands-eq kun je naar hartelust de toon krijgen die je nodig hebt. Zo heb je een laagmid-frequentie (500 Hz tot 2,4 kHz) en een hoogmid-frequentie (3,5 kHz tot 7,7kHz) zodat je je sound aan elke situatie kunt aanpassen. Uiteraard is het pedal voorzien van een DI-uitgang waardoor je makkelijk kunt aansluiten op de PA, daarbij moet wel gezegd worden dat de Badwater niet werkt op phantom power. Het pedaal zelf weegt slechts 460 gram dus kan deze gemakkelijk overal mee naartoe.

Website Walrus Audio

zoeken
zoeken