Roland Aira Compact

T-8, J-6 , E-4

Merknieuws 11-05-2022 12:37

Klein is hot, dat heeft Roland ook door en daarom presenteren ze drie splinternieuwe compacte apparaten, een synth, een drummachine en een voice transformer/looper in de Aira Compact serie

De drie Compacts hebben alledrie dezelfde kleine behuizing, een ingebouwde accu of voeding via usb, midi in/out, audio in/out met mix en sync in/out . Elk van de drie Aira Compacts kost € 199,- en ze zijn eind mei leverbaar.

 

De T-8 Beat Machine is een combinatie van een TR-achtige drumcomputer met sounds uit de 808, 909 en 606 en een 303-achtige bassline. De sequencer heeft 32 stappen, fills en randomize, er zijn sporen voor 6 drumsounds (gebaseerd op de TR8S), de baslijn en delay en reverb effecten.

 

De J-6 Chord Synthesizer is een vierstemmig polyfone synth die op de Juno-60 klank gebaseerd is, met een ingebouwde chord sequencer. je kunt 100 chord sets sequencen of direct spelen met de knoppen. Behalve akkoorden zijn ook arpeggio's en ritmische patronen mogelijk en de data wordt ook via midi verstuurd. De 64 presets zijn met een filter en een envelope bij te werken en ook hier vinden we delay en reverb.

 

Tot slot is er nog de Compact E-4 Voice Tweaker, een combinatie van harmonizer, auto pitch, vocoder, looper en glitcher. De looper heeft 24 seconden opnametijd, de vocoder kun je ook via een midikeyboard bespelen. Voor het aansluiten van een microfoon is er een grote jackinput.

meer informatie

 

zoeken
zoeken