Roland Juno-X

Zen Core nostalgie

Merknieuws 27-04-2022 08:46

Jupiter en Juno zijn belangrijke namen uit Roland's analoge geschiedenis. Van de Jupiter is er al langere tijd een digitale opvolger, nu is het de beurt aan de Juno-X

Het uiterlijk van de nieuwe Juno-X is duidelijk geïnspireerd op de originele Juno maar de kast is groter en er zijn wat knoppen en een display bijgekomen. Het 5-oktaafs toetsenbord biedt velocity en aftertouch en natuurlijk mag de Roland Bender niet ontbreken. Binnenin deze digitale Juno doet de bekende ZEN-Core het werk met een combinatie van modeling, ABM en pcm sounds. Dat alles is uitbreidbaar via de Roland Cloud.

De Juno-X heeft 4 playparts plus een ritmepart. Het play-deel omvat Juno-60, Juno-106, XV-1050, akoestische piano's uit de RD serie en een vocoder. Verder is er ondersteuning voor expansions.

De Juno-X engine heeft als extra's een Supersaw golfvorm, aanslaggevoeligheid, pitch envelope en driestanden chorus. Er is keuze uit 4000 presets en je krijgt 93 ZEN-Core fx. Ook een step sequencer en arpeggiator mogen natuurlijk niet ontbreken, de laatste zelfs als AI variant.

Achterop de Juno-x vind je midi in en out, stereo audio out (jack en xlr), stereo audio in, xlr mic in (voor de vocoder) en 2x usb voor midi en audio, dus je kunt de audio output digitaal naar je daw sturen. De prijs bedraagt zo'n 2000 Euro

meer informatie

 

zoeken
zoeken