Cre8audio NiftyKEYZ

Keyboard voor je modular

Merknieuws 20-04-2022 08:35

Mooi al die eurorack modules, maar waar laat je ze en hoe bespeel je dat? Cre8audio lost het voor je op met een vierstemmig keyboard waar een hele hoop modules in passen.

Korte tijd maakte Waldorf de KB-37 maar die is niet meer leverbaar. Gelukkig is er nu de NiftyKEYZ, een 49 key toetsenbord met velocity en aftertouch plus pitch en mod wheels.

Hij biedt ruimte voor 112HP aan eurorackmodules die in het schuinopstaande bovenpaneel bevestigd worden. Het toetsenbord levert 4 kanalen cv en gate dus je kunt vierstemmig polyfoon spelen of viervoudig unisono, maar ook 2-2/1-1 splits maken. En als je druk bent met kabels en knoppen zet je gewoon de ingebouwde arpeggiator aan. Handig zijn verder de auto chord functie en de clock generator die net als de arpeggiator desgewenst aan midi clock kan worden gesynchroniseerd.

NiftyKEYZ heeft behalve 4 gate/cv uitgangen ook connectors voor het mod wheel (ook bruikbaar als lfo), aftertouch, velocity, clock reset en een expression pedal. Dan zijn er nog een paar multiples voor het splitsen van cv en summers om audio ignalen samen te voegen die vervolgens naar de stereo line outs en hoofdtelfoon gaan. Communicatie met de buitenwereld is eenvoudig dankzij midi in/out en 'class compliant' usb.

Wat voor modules je gebruikt is helemaal aan jouw want de NiftyKEYZ wordt leeg geleverd voor € 599,-

meer informatie

 

 

zoeken
zoeken