Waves Nx Germano Studios New York

Hit Factory voor je oren

Merknieuws 04-04-2022 16:16

Mixen op hoofdtelefoon is lastig, alles klinkt immers anders dan op luidsprekers. Daarom zien we de laatste tijd een stortvloed aan plugins die claimen je koptelfeoon te veranderen in de akoestiek van topstudio's

Waves had al een paar van die virtuele mixroom plugins, maar net uit is Nx Germano Studios New York. Als je net als ik dacht, nog nooit van gehoord, het is de nieuwe naam van The Hit Factory en bij die naam flitst een ellenlange naam van wereld beroemde artiesten, engineers en albums langs mijn geesteoog.

De plugin geeft je de akoestiek van Control Room 1 van wat nu dus 'Germano Studios New York' heet (genoemd naar studioeigenaar en voormalig Hit factory manager Roy Germano). Je kunt kiezen uit 3 monitortypes; Yamaha NS10, Exigy S412G ( met 18"sub) en de zelfontworpen Germano Acoustics A2s. Dat kan in stereo of 5.1 surround. Bij de plugin horen calibratiebestanden voor een lijst veelgebruikte studiohoofdtelefoons, maar je kunt de response ook laten customizen voor de anatomie van je hoofd. Net zoals bij andere Waves room simulators kan de plugin ook gebruikt worden met een videofeed of Waves eigen NX head Tracker, waarbij de sound meeveranderd met hoofdbewegingen.

Hoe goed dergelijke plugins werken kun je je afvragen, maar Waves is natuurlijk een serieus te nemen bedrijf én ter introductie kost Nx Germano Studios New York 30 dollar i.p.v. de normale 199 dollar.

au, vst2, vst3, aax plugin voor Windows en macOS (incl. M1)

meer informatie

 

 

 

zoeken
zoeken