Audio-Technica's AT2040 podcastmicrofoon nu leverbaar!

Hypercardioïde, groot membraan microfoon, met ingebouwde shockmount en meerlaags popscreen

Merknieuws 01-04-2022 09:04

Iedereen die regelmatig met microfoons werkt kent Audio-Technica. Het Japanse merk heeft een lange ervaring en enorme expertise op microfoongebied. Met de nieuwe AT2040 introduceren ze een fraaie dynamische microfoon die zich richt op podcasters en content-creators.

Met zijn stoere professionele uiterlijk maakt de zwarte AT2040 meteen indruk, maar het zijn vooral de klanktechnische eigenschappen die potentiële gebruikers zullen aanspreken.Deze dynamische microfoon heeft namelijk een groot membraan voor een volle maar uiterst verstaanbare klank, een ingebouwde shockmount die contactgeluiden elimineert en een geïntegreerd meerlaags popscreen dat pops tegengaat, zelfs als je pal op de microfoon spreekt. Erg nuttig is ook het hypercardioïde richtingspatroon waarmee storende achtergrondgeluiden en galm van de ruimte worden onderdrukt. Bij gebruik van meerdere microfoons voor interviews en discussies is er daardoor ook veel minder overspraak tussen de microfoons.

De AT2040 wordt geleverd met bevestiging voor een statief incl. schroefdraadadapters en een opbergetui. Via de xlr connector sluit je de 2040 aan op je mixer of audio-interface - geen fantoomvoeding nodig - en je kunt aan de slag. Een uitgebreide test van deze nieuwe AT2040 vindt je in de komende Interface 251, mei-juni 2022.

De AT2040 wordt geleverd in zwart en kost € 99,- incl. btw.

meer informatie

zoeken
zoeken