Boss brengt twee nieuwe Space Echo pedalen uit!

De een compact, de ander zeer uitgebreid

Merknieuws 28-03-2022 11:49

Boss introduceert met de RE-2 en RE-202 de meest compacte Space Echo die Boss ooit heeft gemaakt, en de meest uitgebreide recreatie van deze iconische tape-echo.

De RE-202 is een geavanceerde recreatie van het geluid van de legendarische RE-201 Space Echo uit de jaren '70 en '80 met drie voetschakelaars en uitgebreide functies. De RE-2 is een klassiek, compact Bosspedaal met de kernfuncties van de Space Echo.


De RE-2 heeft een 11-standen keuzeschakelaar die je toegang geeft tot drie virtuele afspeelkoppen die met of zonder veergalm kunnen worden gebruikt. Vervolgens kan je de echo/reverb mix instellen met de onafhankelijke level-knoppen.
Het pedaal beschikt over een Wow & Flutter-regeling, verlengde delay-tijd, selecteerbare carry-over (of de herhalingen wel/niet uitklinken bij het uitschakelen van het pedaal), stereo in- en uitgangen, tap-tempo en de mogelijkheid om externe schakelaars/expressiepedaal aan te sluiten.

 

De RE-202 is voor de Space Echo kenner en biedt de authentieke klank zonder het onderhoud van een echte tape-echo.
De knoppen van het origineel vind je terug op dit retro-uitziende pedaal met zijn twaalf verschillende modi. Boss zegt dat geluiden zoals de geleidelijke toonhoogteverandering die optreedt wanneer de Repeat Rate-knop wordt ingedrukt, hier met 'volledige nauwkeurigheid' zijn nagebootst.
De RE-202 geeft je tape age en variabele regelaars die een enorm scala aan echo-geluiden openen. "De Saturation-regelaar introduceert warmte en compressie op basis van de werkelijke magnetische tape en klank van de voorversterker van de RE-201", aldus Boss. Elders zorgt de Wow & Flutter-regelaar voor het modulatiekarakter waar Space Echo-fans van houden.

Dit pedaal is ook een evolutie van de Space Echo met twee keer de delay tijd, tap tempo controle, geheugens om presets op te slaan, en het heeft zelfs een vierde virtuele afspeelkop waardoor je vijf extra klankcombinaties krijgt.

Terwijl de RE-201 mono is, is de RE-202 volledig stereo met selecteerbare bediening voor gitaar of line-level apparaten. Spelers kunnen kiezen tussen de warme, vette RE-201 voorversterkerklank of een clean signaal zonder kleuring van hun droge geluid. Dit droge signaal kan ook worden gedempt voor parallelle effectopstellingen en opnames.
De RE-2 kan worden bediend met externe voetschakelaars, een expressiepedaal of MIDI.

Meer info: boss.info

zoeken
zoeken