Novation Launchkey is de ideale partner voor Ableton

Launchkey Mk3 keyboard controllers

Merknieuws 09-03-2022 13:29

Produceren zonder toetsenbord is zeker niet onmogelijk maar wel lastig. Gelukkig heeft Novation zijn Launchkey keyboardcontrollers vernieuwd. Zo bieden ze onder meer een hele diepe integratie met Ableton. Lees er alles over in dit artikel en bekijk de demovideo van distributeur Algam Benelux, en de video's van de fabrikant.

Met de nieuwe 37 toetsen versie zijn er nu 4 modellen in de Launchkey catalogus. De andere uitvoeringen hebben 25, 49 en 61 aanslaggevoelige, full-size toetsen. Alle uitvoeringen hebben een 2x8 matrix met verlichte aanslaggevoelige drumpads voor percussie of sample triggering, een rij draaiknoppen voor het afregelen van parameters en een razend handig blokje transport keys voor je daw of hardware sequencer.

De Launchkey 49 en 61 hebben ook nog 9 soepel lopende faders voor parameter- of mixerinstellingen. Alle modellen hebben scale modes, one-key chordplay (met strum-mode), een arpeggiator met veel mogelijkheden, vijfpins din midi outputs, usb en een ingang voor een sustainpedaal.

 

 

De Launchkeys bieden ook talloze mogelijkheden om je daw te bedienen, waarbij vooral de integratie met Ableton Live in het oog springt. Door de Session Mode scrollen, clips en scenes starten, stop, solo en mute, capture midi, quantize, metronoom, Device select, undo, het kan allemaal vanaf de Launchkey.

Met de pads bedien je Drum Mode en de faders gebruik je om de Ableton mixer te bedienen. Je hoeft je muis of touchpad eigenlijk nauwelijks nog aan te raken. En mocht je geen Ableton hebben dan krijg je met het bijbehorende softwarepack meteen Ableton Live 10 Lite en titels van Serato, AAS, Klevgrand, Spitfire, Splice en Addictive Keys.

De Launchkeys bieden ook perfecte integratie met Logic Pro en Reason en via het HUI protocol werken ze direct met Studio One, Cubase, Pro Tools en andere daw's. Je kunt trouwens ook zelf scripts maken om te bepalen wat alle knoppen en faders precies doen.

Launchkey 25 MK3 € 199,99
Launchkey 37 MK3 € 229,99
Launchkey 49 MK3 € 269,99
Launchkey 61 MK3 € 319,99

meer informatie

import Benelux

zoeken
zoeken