Waves Clarity VX

niet storen a.u.b.

Merknieuws 08-03-2022 09:02

Waves hield zich altijd met studio processing plugins bezig maar beweegt zich steeds meer op aanpalende terreinen. Hun nieuwste plugins lijken mede op podcasters gericht maar zijn ook bijzonder waardevol voor iedereen die in minder optimale omstandigheden microoonopnames maakt

et gaat om Clarity Vx en Vx Pro, beide 'noise reduction' plugins, waarbij noise niet staat voor pure ruis maar voor allerlei ongewenste stoorgeluiden, van verkeerslawaai, via brom en hoofdtelefoonoverspraak tot zelfs ventilators en stofzuigers. In de promo wordt zelfs gesuggereerd dat je vocals in een drukke straat zou kunnen opnemen! Het AI algoritme (convolutional neural network) in de Clarity is in staat stemgeluiden te onderscheiden van andere klanken en werd daartoe getraind met een enorme hoeveelheid aan mogelijke stoorgeluiden om op alle situaties voorbereid te zijn. Mede daarom zijn er bij de standaard Clarity Vx maar weinig instelopties. Je kunt kiezen tussen algoritmes voor een of meer stemmen en de intensiteit is instelbaar. Grappig is dat die intensiteit ook negatief kan worden waarmee je stoorgeluiden juist versterkt.

Clarity VX Pro is een stuk uitgebreider met o.m. 4 individuele frequentiebanden. Er is een regeling om de ambience natuurlijk te houden èn de Pro werkt in realtime.

beide plugins werken als vst, au en aax plugin onder Windows en macOS. Clarity VX kost tijdelijk 30 dollar(i.p.v. $ 149,-). Vx Pro kost $ 249,- (normaal $ 799,-)

meer informatie

 

zoeken
zoeken