Fuzzpedaal voor Oekraïne

Caroline Guitar Company's FCK PTN pedaal brengt in 10 minuten 9500 dollar op

Merknieuws 07-03-2022 11:11

Vorige week lanceerde de in South Carolina gevestigde pedalenbouwer Caroline Guitar Company de FCK PTN, een limited edition-versie van hun Hawaiian Pizza fuzzpedaal, waarvan alle opbrengsten naar humanitaire hulp in Oekraïne gaan. "Het pedaal was sneller uitverkocht dan de tijd die het me kostte de e-mail te schrijven waarin het pedaal werd aangekondigd", zegt Caroline Guitar Company-eigenaar Philippe Herndon.

Het bedrijf bevestigt nu dat de volledige oplage van vijftig pedalen in 10 minuten uitverkocht was en meer dan 9500 dollar opbracht voor zowel het Internationale Rode Kruis als de World Central Kitchen, die zich inzet om maaltijden te verstrekken aan vluchtelingen aan de Oekraïens/Poolse grens.

Philippe Herndon, eigenaar en oprichter van het effectmerk, zegt dat hij niet eens de kans had om de FCK PTN officieel aan te kondigen op sociale media voordat hij volledig uitverkocht was via zijn e-maillijst. "Ik denk dat het me meer tijd kostte om de e-mail te schrijven dan om ze allemaal te verkopen", zegt hij.

Het kleurenschema van het pedaal is een verwijzing naar de Oekraïense vlag, en de letters op de voorkant spreken voor zich. Het pedaal is verder precies hetzelfde als Caroline's Hawaiian Pizza fuzz, met drie regelaars voor volume, voltage en algehele gain. Deze kunnen worden gebruikt om een palet van overstuurde geluiden in te stellen, van goedkope buizenversterkersounds tot crunchier, vintage Britse tonen en extreme fuzzklanken.

Landelijke actiedag Giro555
Herndon vraagt iedereen die niet een van de vijftig FCK PTN's heeft kunnen kopen, een donatie te doen om de humanitaire inspanningen in Oekraïne te ondersteunen. In Nederland kan dat door geld over te maken aan Giro555 van de Stichting Samenwerkende Hulporganisaties, die vandaag een landelijke actiedag houdt om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Oekraïne.

zoeken
zoeken