Modal Cobalt 5s

Compacte Cobalt

Merknieuws 04-03-2022 13:29

Van de in Interface 249 geteste Modal Cobalt 8 keybioardsynth is er nu een kleinere en lichtere variant, gelukkig nog wel in onvervalst Kobaltblauw.

Steeds meer merken maken er een gewoonte van om kleinere en betaalbaardere varianten te maken van hun apparaten. Vaak staat er dan LE of light achter de naam naar Modal houdt het bij een s, vermoedelijk van 'small', maar het zou ook voor schattig kunnen staan.

De 5 in de naam van deze VA keyboardsynth staat voor het feit dat ie 5 stemmen heeft (8 bij de Cobalt 8), wel nog steeds met twee oscillatoren per stem, voorzien van 40 VA golfvormen en als extra twee subs. Er zijn wat minder knoppen, het display is ietsje kleiner en het toetsenbord is korter en heeft kleine toetsen maar biedt wel nog steeds aftertouch. Voor het overige is ie klankmatig identiek aan de Cobalt 8 - een lekker filter, plenty modulatie en 2 effect engines - en hij kan ook met de Modal app naar hartenlust ge-edit worden. Verder voeding via usb of adapter, midi via usb en din, sync in/out en stereo outputs. Met 56.5 x 16.2, x 5.7 cm en een gewicht van 2,4 kun je hem eenvoudig overal naar toe nemen.

meer informatie

 

 

 

zoeken
zoeken