Steinberg Cubase 12

met extra's, zonder dongle

Merknieuws 03-03-2022 08:44

Steinberg presenteert de twaalfde versie van Cubase. Het licensingsysteem is zoals eerder aangekondigd veranderd maar er zijn natuurlijk weer extra features bijgekomen

Enorm overdonderend zijn die nieuwe features eeerlijk gezegd niet, maar wel degelijk zinvol. Zo is de integratie van hardware midi controllers via midi remote scripts verbeterd, ze worden automatisch herkend en de juiste parameters worden aan de juiste knoppen toegewezen.

Vari-Audio heeft nu een toonsoortassistent die automatisch voor de juiste pitchchanges kiesten uit een stukje audio kan Cubase nu passende akkoorden afleiden.

Een nieuwe plugin de FX Modulator, biedt ducking en ritmisch gaten via een lfo waarvoor je ook zelf een golfvorm kunt tekenen. Daarnaast zijn er nieuwe modules voor SuperVision als VU-meter, Phase Balance en loudness histogram en werd de craossfade-editor uitgebreid.

Voor de upgrade van versie 11 naar Cubase Pro12 betaal je € 99,99. Voordeel van het nieuwe licensing systeem is wel dat je Cubase nu op meerdere computers kunt installeren.

meer informatie

 

 

 

 

zoeken
zoeken