Behringer Proton

Positief geladen

Merknieuws 02-03-2022 09:01

Na de schier oneindige rij van gekloonde synths presenteer Behringer nu een eigen ontwikkeling met de Proton. Nieuw, maar eigenlijk een uit de hand gelopen clone van de eigen Neutron

ehringer lijkt bezig met een post-Coronaoffensief; JP-4000 Spirit, Pro VS Soul en Saturn Soul en dan hebben we de Toro Moog Tauruskloon en de Behremin Theremin nog overgeslagen. Wel belangrijk is dat al deze producten weliswaar productieklaar zijn maar dat de benodigde chips blijkbaar nog ontbreken. Wanneer ze te koop zijn valt dus niet te voorspellen.

Terug naar de laatste - en Zeer interessante - aanwinst in het Behringeroerwoud de semi-modulaire Proton. Deze analoge, eurorack-compatibele module heeft 2 oscillatoren (5 golfvormen) met sub plus ruis, 2 multimode filters en een wavefolder. Het arsenaal aan modulators is ruim; 2 adsr envelopes, 2 loopable asr envelopes en 2 lfo's. Met 2 attenuators, mults, een mixer en summers kun je CV nog flink aanpasen. Het uitgebreide patchpanel heeft 64 punten voor cv en externe audio (beide filters zijn bijvoorbeeld patchable), maar ook zonder kabels is ie bruikbaar. In totaal heeft de Proton 68 draai- en drukknoppen. Verder natuurlijk (mono) input en output, midi in en usb. Als ie inderdaad 300 dollar/euro gaat kosten is de Proton wel een heel interessante instap in de wereld van modulars/eurorack.

meer informatie

zoeken
zoeken