Behringer Saturn

Minisynth nummer 3

Merknieuws 01-03-2022 08:44

Behringer presenteert de tweede minisynth in wat blijkbaar hun Soul-serie heet. Dit keer is het een compleet analoge synth die op een aantal punten aan de Roland Jupiter doet denken

Het duurde even, maar nu weet ik waar die Behringer Soul en Spirit minisynths me aan doen denken; een marsepeinen modelletje van een synth zoals banketbakkers die rond Sinterklaas in de etalage hebben liggen. De nieuwe Saturn heeft dezelfde wat onbeholpen plompheid en de 4 verlichte fadertjes doen wel wat aan kaarsjes denken. Maar voor we in Heel Holland Bakt-territorium belanden toch maar even naar elektronica.

Saturn is na de JP-4000 Spirit en de Pro VS Soul de derde Behringer minisynth in korte tijd. Het is een analoge synth die, voorzover valt na te gaan, 3-stemmig parafoon is. Dat betekent 3 oscillatoren (met 4 golfvormen) die door één 2/4 pole analoog filter gaan. Behalve een adsr envelope is er nog een lfo met 4 golfvormen. Je bespeelt het ding met de 27 touch keys, de ingebouwde arpeggiator, de 16 staps sequencer of via midi. De sequencer kan ook knopbewegingen of midi cc opnemen. Voor de voeding dient een micro usb connector. De Saturn doet behalve door de naam (een planeet voorbij Jupiter) op allerlei andere manieren aan de Roland Jupiter denken. En dat alles moet 99 Dollar gaan kosten. Leverbaar zodra de containers met chips aankomen bij de Behringer fabriek.

meer informatie

zoeken
zoeken