Respeecher

Voice Cloning voor gevorderden

Merknieuws 24-02-2022 10:04

Timestretchen, vocoden, pitchchangen, formant shifting? been there, done that! Maar de techniek staat niet stil, zeker niet als het om het grote geld gaat zoals in Hollywood of in de tv-, reclame- en gamewereld. Het resultaat? Respeecher.

Respeecher is geen software die je op je computer kunt draaien. Het bedrijf erachter doet alle processing (AI natuurlijk) op hun eigen systemen en stuurt je daarna de resultaten, tegen betaling uiteraard.

Je stuurt het originele materiaal (stemopname of tekstbestand) dat je wilt respeechen en je krijgt daarna een aantal versies terug. je kunt in de Respeecher Marketplace kiezen uit man of vrouw ,leeftijd (3 opties) en toonhoogte (3 opties). Voorlopig werkt men enkel in het Engels, maar binnenkort zijn ook andere talen beschikbaar. Er worden wekelijks nieuwe stemmen toegevoegd - momenteel zo'n 40 beschikbaar - en het bedrijf meldt bezig te zijn met licenties voor beroemde stemmen uit heden en verleden.

Behalve een stem gebruiken uit ReSpeecher's eigen Marketplace kun je ook met een willekurige stem een andere stem 'aansturen' zonder dat de originele stem verder nodig is. De 'eigenaar' van die oorspronkelijke stem moet daar wel toestemming voor geven natuurlijk. Je denkt dan natuurlijk meteen aan akelige 'deep fakes', maar het bedrijf meldt dat 'deceptive uses' niet toegestaan is en men de privacy garandeert. Verstandig maar ze begaan zich wel op glad ijs!

De prijzen - volgens een abonnementsysteem - zijn stevig maar niet onoverkomelijk als je veel met stemmateriaal werkt; 200 dollar per maand of 1999 per jaar. Je kunt een testperiode van 3 dagen aanvragen voor je besluit je te abonneren of niet. Er wordt weinig gezegd over zang, Respeecher gaat over spraak, dialoog, maar een zangstem moet ook mogelijk zijn.

meer informatie

 

 

 

zoeken
zoeken