Universal Audio microfoons

6 types van dynamisch tot buizen

Merknieuws 16-02-2022 09:22

De UAD dsp audio interfaces en processors vormen de basis van Universal Audio, maar nu presenteert UA een reeks microfoons die in de loop van het jaar op de markt zullen komen.

Met 6 microfoons dekt UA een breed spectrum aan toepassingen af, van prosumer tot studio pro.

De SD-1 Is een fors uitgevallen dynamische microfoon met een witte body die zich bij uitstekent leent voor spraak en zang. Zeer geschikt voor 'content creators' maar ook voor instrumentopnames. De microfoon heeft een cardioïde richtingspatroon, ingebouwde shock mount en windscherm en low cut plus Articulationschakelaars. Er hoort een collectie presets bij voor de Apollo Channel Strip. De prijs bedraagt $ 299,-

 

Deze zomer komt de SP-1 op de markt, een kleine pótloodvormige condensator die zich leent voor gebruik als stereopaar. Een set SP-1's gaat € 499,- kosten.

 

Nu al verkrijgbaar is UA's Sphere L22 modeling microfoon, voorzover na te gaan valt identiek aan de L22 van Townsend Labs, een bedrijf dat in 2021 onderdeel werd van UA. Deze grootmembraan condensator heeft twee kapsels (stereo of mono bruikbaar) en kan gecombineerd worden met de UAD Sphere L22 plugin. Op die manier kan de klank van 32 verschillende ribbon, condensator en dynamische microfoons gemodeled worden. Met een UA Apollo interface kan dat met near-zero latency. De L22 kost € 1499,-

 

In de herfst mogen we nog een drietal microfoons uit de Bock serie verwachten, allemaal ontworpen door David Bock en handgebouwd in de VS. De typenummers suggereren dat de inspiratie van vintage mics van Neumann en Telefunken afkomstig is.

 

De UA Bock 187 is een FET condensator met een cardioïde karakteristiek ($ 1249,-).

De UA Bock 167 is een buizen condensator met meerdere richtingskarakteristieken (2999,-).

Dan is er nog de Bock 251, een buizen condensatormicrofoon met diverse richtingskarakteristieken ($ 5999,-).

 

meer informatie

 

 

 

 

 

zoeken
zoeken