Lewitt LCT 1040

Buizen én transistor én afstandsbediening

Merknieuws 03-02-2022 08:57

Een buizen of een transistormicrofoon? Die vraag hoef je je niet meer te stellen want Lewitt combineert beide naadloos in de LCT 1040. Je kunt hem zelfs op afstand bedienen.

De LCT 1040 is het pronkstuk van het Oostenrijkse Lewitt. Het is tegelijkertijd een buizen en een FET condensatormicrofoon waarbij je kunt kiezen tussen deze twee maar ook een mix kunt maken van beide.

De microfoon heeft een 1 " membraan met continue variabele richtingskarakteristiek(tussen 4 patterns) en bij de buis kun je kiezen uit 4 'voicings', van Clear tot Saturated. Er is ook een laag-affilter met 4 standen en een verzwakkingsregelaar met 4 opties.

Behoorlijk veel instellingen dus en om te voorkomen dat je steeds tussen opnameruimte en controlekamer op en neer moet hollen om die uit te proberen is er een afstandsbedieing voor alle instellingen en met afzonderlijke FET en Mix-uitgangen. Alles is zeer stevig uitgevoerd in een design - met zichtbare buis - dat nogal afwijkt van wat gebruikelijk is in de microfoonwereld. De prijs bedraagt € 3499,- en daarvoor krijg je ook een opbergkoffer, losse voeding, shock mount, standaard mount, een magnetisch popscherm en de benodigde kabels.

meer informatie

zoeken
zoeken