Tiptop Audio 281t en 258t

twee Buchla Eurorackmodules

Merknieuws 19-01-2022 10:11

Tijdens de laatste Superbooth was het een van de opwindenste nieuwtjes; Tiptop gaat in samenwerking met Buchla een serie Buchla 200 series Eurorackmodules uitbrengen. De eerste twee zijn nu verkrijgbaar

De Buchlamodules hebben een legendarische reputatie maar ze zijn lastig te vinden en behoorlijk duur. Tiptop Audio ging op basis van de originele ontwerpen aan de slag om alle 200-modules in een Eurorackuitvoering op de markt te brengen voor betaalbare prijzen. Nu zijn er de eerste modules:

De Buchla 281t Quad Function Generator bevat 4 'envelope's' met CV gestuurde attack en decayregelaars en transient, sustained of cyclic werking. De 4 generators kunnen onafhankelijk of in paren gebruikt worden.

De prijs bedraagt 210 Dollar

 

De Buchla Dual Oscillator Model 258t combineert twee onafhankelijke vco's waarvan de eerste tussen sinus en zaagtand kan vari"eren, de tweede van sinus tot blokgolf. De golfvorm is via CV stuurbaar. Behalve Volt per Octaaf ingangen hebben beide VCO's een FM input met attenuator. Beide VCO's hebben twee outputs.

De prijs bedraagt 199 Dollar

meer informatie

 

zoeken
zoeken