Fender komt met uitgebreide distortion en reverb pedalen

Duel Pugilist Distortion en Dual Marine Layer Reverb

Merknieuws 04-11-2021 11:38

De Duel Pugilist en Dual Marine Layer geven meer mogelijkheden aan de inmiddels bekende Pugilist en Marine Layer effectpedalen.

Duel Pugilist
De Duel (let op woordspeling) Pugilist heeft twee distortionkanalen, de eerste met minder gain en een open klank, de tweede heeft meer compressie en vervorming. Beiden hebben een toonregelaar en regelaars voor level engain. Ook is er een globale tweebands EQ die invloed heeft op beide kanalen. Met de minischakelaar selecteer je hoe de twee kanalen werken als ze tegelijk zijn geselecteerd, in serie of parallel. In het laatste geval kan je met de blend-regelaar de verhouding instellen.


Dual Marine Layer

Deze dubbele reverb biedt twee reverbkanalen met gelijke regelaars. Er zijn drie types die je kan instellen met de minischakelaar: hall, room en shimmer. Het pedaal heeft schakelaars voor bypass, kanaal en sustain. Deze laatste geeft een langere sustain zolang je de schakelaar ingedrukt houdt. De hoe lang hij uitklinkt kan je instellen met de sustainregelaar. Bij dit pedaal kan je niet beide reverbs tegelijk horen (het pedaal is mono) en ook kan je niet schakelen tussen twee verschillende soorten reverb, je hebt dus altijd twee instellingen van dezelfde soort reverb.

Meer info: fender.com

zoeken
zoeken