Solostuff Solorack 2

modulaire syntheseplugin

Merknieuws 12-10-2021 10:22

Op het gebied van software modulars is er steeds meer keuze, van het gratis VCV rack tot de in Bitwig ingebouwde modular. Solorack zit in het middensegment met een uitgebreid systeem dat nu ook polyfoon bruikbaar is

Het uiterlijk en de modules in Solorack 2 hebben duidelijk een Doepferstempel meegekregen, maar het is geen pure emulatie van het A-100 systeem. Versie 2 biedt een resizable venster en drie skins. Belangrijker is dat het assortiment aan modules van 37 naar bijna 100 is opgekrikt met o.m. een sampler, fixed filter bank, wave folder en tracker mod player. Er is geen limiet op het aantal modules dat je in een patch kunt gebruiken en Solorack kan ook als effect plug-in ingezet worden.

Met versie 2.0 werkt de plug-in ook polyfoon dankzij de handige midi poly chainer die je monofone patch automatisch het gewenste aantal stemmen geeft zonder de complexiteit van een polyfone patch.

Solorack 2 werkt als 64/32 bit vst plugin onder Windows. De basisversie System B van Solorack 2 kost nu 80 i.p.v. 110 Dollar. Hierin zitten 81 modules. Diverse andere modules zijn los te koop.

Meer informatie

 

 

zoeken
zoeken