Fender lanceert Player Plus Series

Prachtige nieuwe kleuren en pro-kwaliteit specificaties

Merknieuws 20-09-2021 16:38

Fender heeft de nieuwste ontwikkeling in zijn best verkopende Player-serie aangekondigd. De modellen van de Player Plus Series komen in een aantal opvallende nieuwe kleuren, met opgewaardeerde specs die voor een modern kwaliteitsgevoel zorgen.

De Player Plus-serie bestaat uit enkele van Fenders populairste elektrische gitaar- en basgitaarontwerpen, te weten een Stratocaster, een HSS Strat, een Telecaster, een Nashville Telecaster, een Active Precision Bass, en een vier- en vijfsnarige Active Jazz Bass.

Het eerste wat opvalt aan de nieuwe Player Plus instrumenten zijn de afwerkingen. Naast de gedurfde, in een andere kleur overlopende Tequila Sunrise, Belair Blue en Silver Smoke zijn er supercoole metallic sparkle afwerkingen met Cosmic Jade en Opal Spark. Er zijn ook traditionelere kleuren als Aged Candy Apple Red, Olympic White en Butterscotch Blonde.

Maar ‘Plus’ houdt meer in dan een nieuwe uiterlijk voor de Player-serie. Fender heeft de specs substantieel geüpdatet en presenteert instrumenten van pro-kwaliteit met een prijs van rond de 1000 euro.

Fender heeft de New Noiseless pickups over de hele serie uitgerold. De gitaren zijn uitgerust met lockingstemmechanieken, terwijl een vlakkere toetsradius van 12 inch de bespeelbaarheid vergroot.

Afgeronde toetsranden, die we kennen van high-end Amerikaanse Fenders, zijn standaard en er zijn enkele verbeteringen in het regelcircuit doorgevoerd die een breder scala aan klanken mogelijk maken.

Justin Norvell, Executive Vice President van Fender Products, zegt dat de Player Plus-serie wil voortbouwen op het succes van de Player-serie, waarvan sinds de lancering in 2018 meer dan 400.000 instrumenten zijn verkocht en die is uitgegroeid tot Fenders populairste lijn.

"Toen we in 2018 voor het eerst de Player Series lanceerden, stelden we een nieuwe norm voor wat een instapmodel van Fender kon zijn", aldus Norvell. "De Player Plus-serie biedt een next-level speelervaring om een nieuwe generatie te helpen uitdrukking te geven aan hun passie en eigen kijk op dingen.

Laten we naar wat highlights van de nieuwe modellen kijken…

Player Plus Stratocaster
Qua afwerking kan er gekozen worden uit 3-Color Sunburst, Olympic Pearl, Aged Candy Apple Red, Tequila Sunrise en Opal Spark. Met de roodgele Tequila Sunrise burst zouden we graag een Dire Straits-coverset aanpakken… Fender heeft het standaard Strat-regelcircuit uitgebreid met een push/pullfunctie op de tweede toonpot waarmee je de halssinglecoil kunt toevoegen aan posities één en twee van de 5-standen elementschakelaar.

Player Plus HSS Stratocaster
De HSS Strat komt qua specificaties grotendeels met de Stratocaster overeen, maar heeft in plaats van een enkelspoeler een high-output Player Plus humbucker bij de brug. De push/pullfunctie splitst deze keer de humbucker. Dit model is leverbaar in de afwerkingen 3-Color Sunburst, Belair Blue, Cosmic Jade en Silverburst.

Player Plus Telecaster
De Player Plus Telecaster stelt je in staat om beide pickups in serie te schakelen via een push/pullfunctie op de toonregelaar. Elders vind je een moderne Tele-brug met zes zadels voor compromisloos intoneren. De blokvormige stalen zadels voegen een beetje extra pit toe aan het hoog en waarschijnlijk ook een beetje meer sustain. Fender biedt de Player Plus Telecaster aan in 3-Color Sunburst, Cosmic Jade, Silver Smoke, en Aged Candy Apple Red.

Player Plus Nashville Telecaster
De Player Plus Nashville Tele is misschien wel de meest veelzijdige Tele die er is. Hij heeft hetzelfde Noiseless Telecaster singlecoil-paar als de gewone Player Plus Tele, maar heeft tevens een Strat pickup in de middenpositie. Er is ook een push/pullfunctie op de toonregelaar die de halspickup toevoegt aan posities één en twee op de elementschakelaar. Hij ziet er goed uit in Aged Candy Apple Red, maar je kunt hem ook krijgen in 3-Color Sunburst, Butterscotch Blonde en Opal Spark.

 

Player Plus Active Precision & Jazz Bassen
De Player Plus Active Precision Bass is uitgerust met een PJ-set bestaande uit een Player Plus Noiseless Jazz Bass en Player Plus Precision pickup die worden geregeld door een actieve 3-bands EQ. Je kunt de bas ook naar passief schakelen. De Player Plus Jazz Bass is voorzien van een duo Noiseless Jazz pickups en heeft eveneens een (uitschakelbare) actieve voorversterker met een 3-bands EQ. De Player Plus Active Jazz Bass V, tot slot, heeft dezelfde specs, maar heeft vijf snaren en een aantal verschillende afwerkingsopties.

 Meer informatie op de site van Fender.

zoeken
zoeken