Sequential Take 5

Best of Prophet

Merknieuws 22-08-2021 17:50

Sequential komt binnenkort met een nieuwe keyboardsynthesizer die Take 5 gaat heten. Vijf analoge stemmen en verder een soort 'best of' van verschillende synths van de laatste jaren voor een redelijke prijs

Enige tijd geleden werd Sequential door Focusrite overgenomen. Dat heeft echter geen grote gevolgen, Dave Smith blijft bepalen wat er gebeurt, maar hij krijgt de beschikking over een grotere staf en een ruimer budget. Het eerste nieuwe product van Sequenial onder regie van Focusrite is de Take 5 keyboardsynth. Hierin herkennen we het uiterlijk van de Pro3, het filter en de Vintage draaiknop van de Prophet-5 rev-4. De Take 5 is compleet analoog en vijfstemmig polyfoon met twee oscillators per stem plus sub en noise, twee envelopes, twee lfo's en een eenvoudige step sequencer/arpeggiator. De afdeling effecten is uitgebreid: een multieffect met delay, chorus, flanger, pahser, ring modulator, rotary, distortion, high pass en een reverb. Het drieeneenhalf oktaaf grote keyboard is afkomstig van Fatar heeft velocity en aftertouch en een mogelijkheid tot key-split.

Behalve midi in/out/thru is er midi via usb en stereo line out plus hoofdtelefoon out. Het lijkt een soort 'best of'' van Sequential maar met een aantrekkelijke adviesprijs van € 1299,-. De Take 5 zal ergens in oktober verkrijgbaar moten zijn.

Meer informatie

 

 

zoeken
zoeken