Slash collectie nu ook bij Epiphone

Diverse Les Paul en J-45 modellen

Merknieuws 21-07-2021 11:07

Vorig jaar kwam de Slash Collectie uit, een samenwerking van Gibson met deze gitaarlegende. Nu, anderhalf jaar later, brengt Epiphone een zelfde collectie uit als onderdeel van de Inspired By Gibson lijn, met natuurlijk een aantrekkelijker prijskaartje.

Slash Collection
De totale Epiphone Slash Collectie omvat de volgende gitaren:

  • Slash Les Paul Standard November Burst
  • Slash Les Paul Standard Vermillion Burst
  • Slash Les Paul Standard Anaconda Burst
  • Slash 'Victoria' Les Paul Standard Goldtop
  • Slash J-45 November Burst
  • Slash J-45 Vermillion Burst

De Les Paul modellen hebben allemaal een mahonie body met esdoorn top, voor de burst-modellen wordt hiervoor AAA gevlamd esdoorn gebruikt. De hals heeft het Slash C-shape profiel, wat betekent dat je een flink stuk hout in handen hebt. Voor de toets is het aan palissander verwante Indian Laurel gebruikt. De topkam is van Graph Tech en als elementen zijn Custom ProBuckers gemonteerd.

Er zijn twee uitvoeringen van de Slash J-45, alleen verschillend in afwerking. De body is gemaakt van massief mahonie met een top van massief sitka sparren. Ook hier zien we hetzelfde halsprofiel en een toets van Indian Laurel. Als element is een LR Baggs VTC systeem ingebouwd met volume- en toonregeling in het klankgat. 

 

Alle gitaren uit de Slash Collectie hebben de kleinere kop van de Inspired By Gibson collectie met een Slash' Skully-logo op de achterkant. Ze worden geleverd in een koffer. 

Meer info: www.epiphone.com

 

zoeken
zoeken