Laney lanceert baspedalen

Drie effecten van klassiek Brits merk

Merknieuws 29-06-2021 11:02

Onder de naam Black Country Customs komt het Britse Laney met drie effectpedalen voor bas. En dat naast een hele nieuwe versterkerserie, waarover we een apart nieuwsbericht hebben gemaakt.

De drie nieuwe pedalen van Laney zien er goed uit, met een stevige metalen behuizing en prachtige klassieke knoppen. Alleen daarom willen we ze al op ons pedalenbord. Maar wat doen ze?

Het eerste pedaal heet The Custard Factory. Het is een compressorpedaal met drie compressiemodi: Fast, Medium en Slow. Het is een gebufferd pedaal, met stille schakeling. Er zijn extra knoppen voor presence, volume en je kunt je gecomprimeerde signaal mengen met je droge signaal. Volgens Laney werkt het effect goed met passieve volumepedalen.Het tweede pedaal is erg interessant en heet The 85 Bass Interval. Dit is een octaver, maar niet zomaar een octaver. Je kan een octaaf omhoog, twee naar beneden, maar je kunt ook een kwint instellen! Dat willen we graag proberen, voor de Royal Blood-sound. Ook hier vinden we weer een gebufferd signaal, stille schakeling en natuurlijk kan je het signaal mengen met je droge signaal. Op dit pedaal is een expressiepedaal aan te sluiten.The Blackheat, ten slotte, is een drivepedaal (hoofdfoto). Ook deze heeft drie modi, van twee distortions en een overdrive. De kleuring van je sound is goed te bepalen en volgens Laney gaat het van een randje aan je cleane sound, via een buizenoverdrive naar een heftige variant.

Check de video om meer over en van de pedalen te horen of ga naar de Laney-website voor veel meer foto's, video's en info.zoeken
zoeken