Nieuwe basversterkers van Laney

Plus een mooi voorversterkerpedaal

Merknieuws 29-06-2021 11:01

Na jaren van relatieve rust komt het Britse Laney met zoveel producten voor bas, dat we het over twee nieuwsberichten verdelen. We introduceren eerst de tops, kasten, combo en het voorversterkerpedaal en in een apart nieuwsbericht vertellen we je alles over de drie nieuwe effectpedalen.

Laney is een van de klassieke Britse versterkermodellen, maar het is in ons land altijd iets onbekender gebleven dan Sound City, Hiwatt en natuurlijk Marshall. Lyndon Laney, zelf een bassist, richtte het merk ik 1967 op en veel, vooral Britse, bands speelden op de grote buizenbakken. Tony Iommi een van de bekende gebruikers.

De nieuwe serie basversterkers doet met de mooie klassieke knoppen, de witte piping - de randjes om het speakerdoek - en het vintage speakerdoek denken aan de oude amps van het merk. We hebben echter te maken met versterkers die oud en nieuw tot iets moois combineren.

De Digbeth DB200H (hoofdafbeelding) is een zeer compacte versterker, die tot de nog gevuld is met fijne functies. Het kleine ding lever, zoals de naam al aangeeft, 200W en met een voetschakelaar bepaal je of je een buizen- of een FET-voorversterker gebruikt, De twee zijn ook te mixen trouwens. Verder zien we twee kanalen, een zeer uitgebreide eq, eq-presets, een gebalanceerde DI-uitgang, een effects loop, in- en uitgangen voor mp3-speler en koptelefoon en een gecombineerde jack/Speakon-speakeruitgang. Er zijn aparte volumes voor FET en voor de buis om de Laney lekker te laten oversturen.De Digbeth DB500H levert 500W, heeft een nog uitgebreidere eq-sectie en is een slagje groter. Voor zowel de 200 als de 500 zijn drie speakerkasten leverbaar: een 2x12" met tweater, een 4x10" met tweater en een ouderwets grote 8x10, voor als je weer eens in de Ziggo Dome mag spelen. Ook deze kasten zijn helemaal klassiek qua vormeving.Dan is er nog de Digbeth DB200-210. Dit is een combo met twee 10" speakers en de DB200H ingebouwd.Terwijl Laney met de 8x10" naar de klassieke bassist kijkt, komt het ook met een mooie oplossing voor de moderne bassist, die met in-ears speelt en die geen grote kasten op het podium wilt. De Digbeth DP-PRE zou je kunnen zien als het voorversterkercircuit van bovenstaande tops in pedaalvorm. Ook hier zien we een zeer uitgebreide eq met presets en de keuze tussen FET en buizen. Een zeer interessante nieuwkomer op de markt dus.Ga naar de Laney-website voor veel meer info, foto's, video's en specificaties of check de video's hieronder:
 

zoeken
zoeken