Pearl's President Series Phenolic drums

100 kits wereldwijd beschikbaar - wegens 75-jarig jubileum van Pearl

Merknieuws 05-05-2021 08:12

Het is het paradepaardje van het 75 jaar Pearl jubileum, de President Series Phenolic drums. Er worden er wereldwijd 100 van gemaakt, dus als je zo'n uniek exemplaar in handen wilt krijgen, weet je wat je te doe staat.

In een eerder artikel op Slagwerkkrant.nl lieten we al de lange reeks producten zien die Pearl wegens hun 75 jaar jubileum lanceren, dit 2021-jaar.

In dit artikel halen we de President Series Phenolic naar voren, aangezien dat de ultiem jubileumkit van Pearl is. Een nieuwe set met een vette knipoog naar het verleden.  

1967
Pearl werd in 1946 opgericht, maar het duurde tot 1967 voordat de eerste drums met Pearl-logo uit de fabriek kwamen. De President-serie had destijds bijzondere ketels; naadloos en gemaakt van het kunststofvezel phenol.


Die President brengt Pearl nu in beperkte oplage terug op de markt. Met heel wat vintage ogende onderdelen, maar waar nodig ook moderne upgrades om ervoor te zorgen dat de set anno nu ook prima mee kan komen.

De Pearl President Series Phenolic is verkrijgbaar in 1 finish en 1 set-up: 22”x14” basdrum,16”x16” floortom,13”x9” tom en 14”x5½” snaredrum, voorzien van een Pearl White Oyster bekleding.


De President Phenolic heeft dezelfde Battleship spanbokken en dezelfde Pearl logo’s als de originele versie, en ook details als een bekkenhouder op de bassdrum ontbreken niet.

 
De set is niet goedkoop, maar voor € 2.689,- krijg je er naast de drums ook een set cases bij.

In totaal zijn er 100 drumkits verkrijgbaar, wereldwijd.

Lees er alles over op de site van Pearl

De oorspronkelijke Pearl President uit 1967

zoeken
zoeken