Nektar SE61

Veel toetsen voor weinig geld

Merknieuws 04-06-2021 10:35

Wie een fatsoenlijk keyboard zoekt dat niet veel kost kan terecht bij de nieuwe vijf-oktaafs Nektar SE61. Veel knoppen zitten er niet op maar er zijn wel 12 mappings voor diverse daw's.

De SE-serie van Nektar bestond tot nog toe uit een 25 en 49 toetsenversie. De nieuwe SE61 heeft 61 ( 5 oktaven) full-size, synth action, aanslaggevoelige toetsen. Het keyboard heeft geen aftertouch. Voor de velocityresponse zijn er 7 standen waarvan 3 fixed. Verder is de uitrusting spaarzaam maar zinvol: pitchbend en modwielen, een 30mm fader en up/down drukknoppen voor oktaaf en transpose. Deze 4 drukknoppen functioneren ook als transportcontrols voor je daw en in de midi modus versturen de knoppen – en de fader – CC messages. Er zijn preset-mappings voor 12 daw's en je krijgt er de Bitwig 8-Track daw bij.

De plug&play Nektar SE61 werkt met macOS, Windows, Linux en iOS. Achterop zit een usb connector, een aansluiting voor een sustainpedaal en een aan/uit schakelaar.

De SE61 ziet er met zijn rood-zwarte kleurstelling aantrekkelijk uit, is lekker ondiep dus past voor je monitor/qwerty keyboard en kost slechts 100 Euro.

Nog goedkoper zijn de SE49 (65 Euro) en de minuscule SE25 (49 Euro).

Meer informatie

 

zoeken
zoeken