Solid State Logic UC1

Hardware controller voor Channel Strip en Kompressor plug-ins

Merknieuws 28-05-2021 15:24

In de discussie over hardware versus plug-ins wordt maar al te vaak vergeten hoe belangrijk de functie van de 'tactiele bedieningsorganen' – lees knoppen – is. Bij SSL realiseren ze zich dat maar al te goed

 

Daarom introduceert SSL de UC1 hardware plug-in controller. Dit fraaie apparaat is helemaal ontworpen in de stijl van een SSL mixer. Deze usb controller heeft een vu-meter (voor gain reduction), stereo in- en output ledbars en een collectie knoppen rijk voorzien van leds, die alle functies van SSL's eigen Native Channel Channel Strip 2 en Bus Compressor 2 plug-ins coveren. Met andere woorden one-knob-per-function en every-function-one-knob!

Dat voelt aan als hardware; overzicht en genadeloos directe en effectieve controle, je hoeft immers nooit na te denken over wat welke knop doet. In het display zie je welk mixerkanaal je bewerkt en dankzij de meegeleverde steunen kun je de meest comfortabele tilthoek voor het apparaat kiezen.

Omdat het om plug-ins gaat kun je op de hardware presets kiezen en opslaan en met een knopdruk kun je tussen drie verschillende daws omschakelen.

De UC1 heeft een usb-c aansluiting (ook voor voeding), weegt 2,5 Kilo en meet zo'n 30 x 63 x 27 cm. (bxhxd).

De prijs is met € 789,- niet flauw, maar je krijgt er licenses bij voor de Native Channel Channel Strip 2 en Bus Compressor 2 plug-ins ter waarde van zo'n 400 Euro. Dat feit, het bedieningsgemak en het coole uiterlijk (in zilver of zwart) maken de UC1 tot een aantrekkelijke aanschaf.

meer informatie

 

 

zoeken
zoeken