Gretsch Keith Carlock Signature snaredrum

'Mijn snaredrum moet veelzijdig zijn'

Merknieuws 13-04-2021 21:04

Samen met Gretsch, komt Keith Carlock met zijn eigen signature-snaredrum. Voor de drummer van onder meer John Mayer en Steely Dan, was het vooral belangrijk dat zijn nieuwe snaredrum veelzijdig in de studio gebruikt kan worden. Volgens Carlock is het dan ook 'niet zomaar een gewone snaredrum'. Dat wordt natuurlijk vaak gezegd als het over signatures gaat, maar deze trommel klinkt niet alleen anders doordat er een klinkende naam op staat, maar ook door de eigenzinnige specs.

De basis bestaat uit een 14”x5,5” messing ketel met een dikte van 2 millimeter. Het metaal is op verzoek van Keith bewerkt met 'aging compound', om het een 'antieke' look te geven. Zoals altijd kiest Carlock voor een snarenmat met 20 snaren, voor een breder dynamisch bereik.

Daarnaast heeft de snaredrum draagranden van 45 graden en gegoten spanranden van 4 millimeter. Ook is de trommel voorzien van het Lightning Throw-Off systeem van Gretsch. Als bonus heeft iedere snaredrum een label met informatie als het productiejaar, met daarop de handtekening van Carlock. Ergens dit jaar hoopt hij alsnog op pad te gaan met de mooie combinatietour van Steely Dan en Steve Winwood.

 

zoeken
zoeken