Tom Petty SJ-200 Wildflower signaturegitaar

Gebouwd in de Gibson Acoustic Custom Shop in Montana

Merknieuws 25-03-2021 10:03

Hoewel de slagplaat je misschien doet denken aan Kiss, maakte Gibson toch echt ter ere van Tom Petty een speciale 'Tom Petty SJ-200 Wildflower' akoestische gitaar. De gitaar is geïnspireerd door de gitaar die Gibson rond 1996 voor Petty maakte, in de periode van het album 'Wildflowers'.

De gitaar werd ontworpen in samenwerking met de gitaar-tech van Petty, Alan Weidel. Net als alle andere Tom Petty signatures onderging de SJ-200 Wildflower de beproevingen van Weidel.

De gitaar bestaat grotendeels uit esdoorn, met een top van sparrenhout. De hals is van gevlamd esdoorn en op de kop vind je gouden Grover Imperial tuners, net als het logo dat achterop de tourbus van Petty stond. Op de achterkant van de kop staat de songtekst 'You Belong Among The Wildflowers'. In het klankgat zitten de knoppen waarmee een LR Braggs VTC under-saddle pickup bediend kan worden. Op de speciale slagplaat staat de handtekening van Tom Petty. Iedere gitaar komt met een speciale case. Er worden 100 stuks gemaakt door de luthiers van de Gibson Acoustic Custom Shop in Montana. De gitaar kost 9999 dollar, omgerekend zo'n 8500 euro.


Fans met een wat kleinere portemonnee hoeven niet getreurd te zijn, want op 16 april komt het album 'Finding Wildflowers' uit, bestaande uit 16 alternatieve versies van nummers op het 'Wildflowers'-album. Deze tracks waren eerder al te horen op het album 'Wildflowers And All The Rest', dat in 2020 uitkwam.

 

zoeken
zoeken