Fender Acoustasonic Jazzmaster

De nieuwste gitaar in de Acoustasonic lijn van Fender

Merknieuws 17-03-2021 12:06

Na de Stratocaster en de Telecaster, maakt Fender nu ook een Acoustasonic Jazzmaster. Het lijkt erop dat dit model sterk zal verschillen van de vorige twee, natuurlijk in uiterlijk, maar ook in geluid.

Om te beginnen met de grootste verandering in de elektronica: een Tim Shaw-Designed Humbucking Pickup. Volgens Fender zelf heeft dit element de hoogste output in de hele Acoustasonic serie. Dat is niet verassend, omdat er tot nu toe alleen maar sprake was van single coil pick-ups.

Deze gitaar komt ook met nieuwe acoustic voicings die gebruik maken van de resonantie die uniek is voor de offset-vorm. Onder andere de Jumbo Body Shape en de Triple O kunnen worden geëmuleerd.

Over de vorm gesproken: dankzij de grootte van deze Jazzmaster gaat er meer informatie naar de processor, waardoor deze gitaar (naar eigen zeggen) de warmste en natuurlijkste tonen creëert tot nu toe.

Met de blendknop ga je van volle, akoestische geluiden aan de rechterkant, naar extreem rauwe feedback aan de linkerkant.

Het is trouwens niet de eerste keer dat Fender met de Jazzmaster de akoestische kant op gaat: Een paar jaar geleden kwam de verre neef van de Acoustasonic Jazzmaster uit, de JZM Deluxe. Dit was meer een akoestische gitaar zoals je je die waarschijnlijk voorstelt, maar dan in de vorm van een offset en met een nek pick-up.

Meer info: www.fender.com

zoeken
zoeken