Productnieuws 2021 Ashdown NF monitors

Studiomonitors met VU-meter!

Merknieuws 21-01-2021 10:14

Ashdown is een merk dat je mogelijk niet kent, maar hun bassversterkers zijn befaamd bij bassisten. Het merk komt nu met twee studiomonitors, allebei met een VU-meter op het front

De NF-1 en NF-2 van het Britse Ashdown zijn actieve, near-field tweewegmonitors met dome tweeter en 5” SICA woofer. De NF-1 heeft er een, NF-2 bevat twee woofers. Voor de power zorgen twee 120 Watt klasse A/B versterkers met subsonische filters en een optische compressor die bij te hoge volumes in actie komt.

Beide modellen zijn opvallend genoeg van het gesloten type en dankzij een solide behuizing en speciaal wollen dempingsmateriaal -afkomstig van Herdwickschapen! -, worden interne resonanties efficiënt onderdrukt.

Het klankkarakter is verwant aan dat van de bekende BBC LS3/5 Broadcast monitors, met vooral in het middengebied minimale kleuring. Blikvanger is natuurlijk de VU-meter op het voorpaneel. Het nut daarvan is me niet echt duidelijk maar het ziet er wel heel apart uit. Ze hebben XLR/TRS en ongebalanceerde rca/jack inputs en zijn verkrijgbaar in zart/wit of zwart/oxidized uitvoering, de NF-1 kost 1124 Euro, de NF-2 koop je voor 1350 Euro per stuk.

meer informatie

zoeken
zoeken