Productnieuws 2021: Korg wavestate en Drumlogue

Grotere versie van FM synth en analoog/digitale drummachine aangekondigd

Merknieuws 20-01-2021 10:44

Bij Korg draaien ze overuren! Na de ARP2600M, miniKORG 700 FS en ModWave kondigen ze nu een grotere versie van de Wavestate en een compleet nieuwe hybride drumcomputer aan

Het is belangrijk te weten dat het in beide gevallen over 'future announcements' gaat, dus over prijs en leverdatum is nog niets bekend!

 

De Korg Wavestate SE is een grotere uitvoering van de Wavestate die we in Interface 237 getest hebben. Het gaat om een compleet vernieuwde en uitgebreide opvolger van het bekende Wavestation uit 1990, De SE is intern identiek aan de bestaande Wavestate maar heeft een aftertouch keyboard met 61 toetsen. Alle presets zijn aangepast aan de nieuwe aftertouchfunctie en er zijn nieuwe sounds bijgekomen. Op de solide behuizing zitten nu aluminium knoppen en panelen waardoor de SE er een stuk volwassener uitziet.

meer informatie

 

 

Helemaal nieuw is de drumlogue, hoewel we ook hier elementen uit bestaande Korg's tegenkomen. Drumlogue is een hybride drummachine met een mix van analoge en digtale onderdelen. Er zijn 4 analoge sounds kick, Snare, Tom (HT/LT) und Hihat worden voor de andere sounds worden pcm samples en digitale synthese als klankbron gebruikt, je kunt je ook eigen samples laden. De digitale synthese bevat mogelijk de Multi Engine (bekend van de minilogue xd en NTS-1), waarvoor via een SDK algoritmes geschreven kunnen worden. Verder blijft het allemaal nog wat duister maar Korg zegt dat de bediening 'intuitive hands-on' is en de sequencer 'deep features' heeft. Er is in elk geval ook een fx-section, mogelijk met een nutube buis?

meer informatie

 

zoeken
zoeken