NAMM Show 2020 - Viscount Legend '70s

Modulaire stagepiano

Merknieuws 19-01-2020 20:34

Als je synths kunt bouwen die uit modules bestaan zodat je alleen hoeft te kopen wat je daadwerkelijk gebruikt, waarom zou dat dan niet met piano's kunnen? Dat is precies wat Viscount dacht en voor de Legend '70s koop je gewoon de modules die je nodig hebt.

Viscount bouwde in samenwerking met het Italiaanse KeyB al de zeer goed ontvangen Legend-serie Hammondklonen. Nu orgelconcurrent Crumar met de zeer positief in Musicmaker geteste Seven stage-piano indruk maakt, kon Viscount niet achterblijven.

De Legend '70s ziet er uit als een lichtgewichtversie van een oude Rhodes (inclusief houten toetsen!) en heeft als bijzondere eigenschap dat je zelf kunt kiezen welke modules je erbij wilt. Standaard komt deze Legend met twee modules: eentje voor elektrische piano's en eentje voor extra sounds. Wil je meer dan kun je nog een module voor akoestische piano's kopen, eentje voor clavinetsounds en eentje voor externe sounds waarmee je geluiden uit bijvoorbeeld je computer kunt aansturen. Ongetwijfeld zullen er nog meer modules volgen.
De Legend '70s is er in twee versies: de Artist met 88 toetsen en 3 moduleslots en de Compact met 63 toetsen en 2 moduleslots.

Meer info: Viscount.com

zoeken
zoeken