Nieuwe mini-PA cq monitor van JBL, de EON One Compact

Groot klinken, weinig tillen

Merknieuws 13-03-2020 14:03

De JBL EON-serie bestaat uit een aantal erg interessante monitors en (mini-)PA’s. Het nieuwste - en kleinste - familielid is de JBL EON One Compact. Een zeer compacte actieve monitor, maar wel eentje met grootse eigenschappen. In Musicmaker 474, april 2020, vind je een test. Hier op Musicmaker.nl vast wat basisinformatie en een demovideo.

De EON One Compact is met zijn 8 inch speaker (naast een 1 inch tweeter) en een gewicht van slechts 8 kilo klein en handzaam. Maar de specificaties beloven ons wel een frequentiebereik van 37,5 Hz tot 20 kHz en een maximale geluidsdruk van 112 dB. Da’s niet mis! De vierkanaalsmixer beschikt over EQ, reverb, chorus en delay. Als inputs heb je twee xlr/jack-combo ingangen met fantoomspanning, een instrument-ingangen en een stereo aux in. Erg handig is de speciale app waarmee je op je telefoon of tablet de instellingen kunt aanpassen en presets kunt opslaan. Instellen van je geluid doe je dus gewoon vanachter je microfoon of instrument!

Verdere handige eigenschappen van de JBL One Compact zijn bluetooth, een ingebouwde handgreep, een ‘ducking modus’ waarmee spraak automatisch boven de muziek uitkomt, hoofdtelefooningang, 2 usb-aansluitingen (om je device op te laden) en een wisselbare accu die je in 2,5 uur oplaadt en die 12 uur meegaat. Wil je groter, dan kun je twee EON Ones koppelen voor een stereo-opstelling en ze desgewenst op een monitorstand plaatsen.

Adviesprijs: € 649,-
Importeur: Audio XL
jblpro.com

 
Bekijk hier de introductievideo van JBL:

zoeken
zoeken