Update voor midi standaard aangekondigd

auto configuratie en hogere resolutie

Merknieuws 21-11-2018 10:10

De MIDI standaard bestaat al sinds 1983 en is sindsdien in essentie hetzelfde gebleven. Toch wordt er af en toe wel aan gesleuteld. De Midi Manaufactures Association kondigde recent zelfs een belangrijke update aan.

Vrij recent werd Midi Polyphonic Expression (MPE) toegevoegd aan de standaard en publiceerde de MMA een specificatie voor midi via een TRS jackplug. Nu is er echter sprake van een ingrijpende update. Het gaat nog wel om een persmededeling waarin niet heel concreet op de plannen wordt ingegaan, maar de MMA wil elektronische instrumenten 'eenvoudiger kunnen configureren en gebruiken'. Automatische configuratie dus, plus nieuwe integratiemethoden voor daw's en webapplicaties.

Heel interessant is de belofte dat de resolutie zal worden verhoogd (!) en de timing zal worden verbeterd. Allemaal goed nieuws en met alle nieuwe ontwikkelingen zal MIDI gelukkig 'backwards compatible' blijven met de huidige standaard.

Wanneer we al dit moois kunnen verwachten is niet bekend gemaakt.

Daarnaast zijn een aantal grote bedrijven nu lid geworden van de MMA waaronder Google, Apple, Moog, Korg, Ableton en Native Instruments. 

MMA website

zoeken
zoeken