Sequential Prophet XL

32 stemmig en semi-weighted

Merknieuws 24-10-2018 09:15

Eerder dit jaar introduceerde Sequential al de Prophet X. Nu komt Dave Smith met de XL een iets uitgebreidere versie, maar ook bezitters van de X delen in de feestvreugde.

De originele Prophet X maakt gebruik van digitale en analoge elementen en o.m samples als oscillator. Hij heeft 8 stereo stemmen (of 16 mono) 

De Prophet XL is grotendeels identiek maar hij heeft een semi-gewogen toetsenbord met 76 toetsen. Verder heeft de XL dubbel zoveel stemmen, 32 (mono) om precies te zijn.

De Prophet XL is vanaf november verkrijgbaar. De Amerikaanse adviesprijs is $4.399,-

Het leuke is dat er voor de Prophet X binnenkort een update komt waarmee deze ook 32-stemmig wordt. Verder komt er later dit jaar een update waarmee gebruikers hun eigen samples kunnen importeren.

Net als bij de X kun je in de XL sound engine samples en synthese combineren. In een sound kun je twee 16 bit, 48 kHz samples en twee digitale oscillatoren met waveshaping gebruiken.

Dat wordt vervolgens door stereo analoge filters bewerkt. De X en de XL bevatten 150 GB aan samples van 8Dio, samples van akoestische en elektronische instrumenten plus talloze ambient en cinematic fx.

 

Meer informatie

 

zoeken
zoeken